Bankomat är ledande inom kontanthantering i Sverige. Bankomat bildades i september 2010 och ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna. Bankomat hämtar och lämnar kontanter hos Sveriges Riksbank och via sina depåer effektiviserar de kontantflödet i Sverige. I Bankomats automater erbjuder de; uttag av kontanter, insättning, uttag av utländsk valuta, kontoutdrag, överföringar samt ändring av PIN.

Bolaget har bankomater på nära 600 orter och äger 4 kontantdepåer i Sverige. Idag arbetar drygt 50 medarbetare på huvudkontoret i Stockholm.

Vill du vara med och forma framtidens riskstruktur- och kultur hos en ledande aktör inom kontanthantering och digitala betaltjänster?

I en föränderlig omvärld är anpassning till regelverk och hantering av risker en central funktion hos Bankomat. Vill du jobba med detta i ett bolag med hög förändringstakt och mycket utveckling, är detta rollen för dig.

Din vardag

I rollen som riskansvarig ansvarar du för att Bankomat har ett väl fungerande system för hantering av risker samt att arbetet är integrerat, fungerar effektivt och på ett ändamålsenligt sätt för hela verksamheten samt har fokus på ständiga förbättringar.

I ditt ansvar ingår att utveckla hanteringen av operativa risker. Du kommer vara central i arbetet med att utveckla och anpassa riskhanteringsramverket för kommande regleringar. I arbetet ingår att ansvara för internkontrollsystemet.

Bankomat ser att du arbetar proaktivt nära verksamheten för att identifiera, bedöma och prioritera risker samt kommunicera resultat och ge rekommendationer för förbättringar.

En vanlig arbetsdag kan innefatta följande arbetsuppgifter:

  • Följa upp, sammanställa och analysera incidenter som del av riskuppföljningen
  • Stötta verksamheten i genomförandet av riskanalyser
  • Följa upp riskexponering i förhållande till riskaptit
  • Praktisk etablering av riskramverk och riskhantering
  • Följa upp och kontrollera verksamhetens riskhantering
  • Koordinera översyn av riskaptit
  • Ta fram underlag för rapportering till ledning, styrelse, myndigheter och andra intressenter
  • Utbildning och förbättringsarbete för en riskmedveten kultur

Du är en del av ett team med flera andra specialistfunktioner som bland annat arbetar med avtals- och leverantörshantering, kontinuitetshantering, säkerhets- och AML-risker där erfarenheter och arbetsuppgifter skapar en bredd och möjlighet till fördjupning.

Vem är du?

Bankomat söker dig som har bred erfarenhet inom riskområdet med djup expertkunskap, integritet, mod och beslutsamhet. Du har hos tidigare arbetsgivare framgångsrikt drivit utvecklingsresor och trivs i en kunskapsintensiv miljö som befinner sig i en intensiv tillväxtfas.

Några av dina personliga egenskaper sammanfattas i att du är; förtroendeingivande, driven, engagerad, lösningsorienterad, prestigelös, strukturerad, och noggrann. Du trivs med att omsätta teori i praktik och arbeta nära verksamheten.

Du har:

  • Många års erfarenhet av kvalificerat riskarbete.
  • Relevanta erfarenheter från den finansiella sektorn eller annan reglerad verksamhet.
  • Skicklighet i att kommunicera med olika intressenter.
  • Förmåga att navigera mellan det strategiska och operativa, prioritera uppgifter och anpassa dig till olika situationer.

Bankomat erbjuder

Som riskansvarig på Bankomat får du möjlighet att vara en nyckelspelare i bolagets tillväxtresa och forma den framtida riskstrukturen- och kulturen inom kontanthantering. Bankomat erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där din expertkompetens och erfarenhet kommer att uppskattas och bidra till bolagets gemensamma mål.

Bankomat erbjuder ett arbete som är omväxlande och kunskapsintensivt på en genuint trevlig arbetsplats som kännetecknas av värdeorden professionalism, engagemang och respekt.

Om Bankomat

Bankomat, Sveriges ledande aktör inom kontanthantering, erbjuder människor möjlighet att ta ut och sätta in kontanter via sina välkända blå automater som finns på närmare 600 orter i Sverige. Bankomat AB har ensamrätt till varumärket Bankomat® och ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna.

Bankomat är ett betalningsinstitut som står under tillsyn av Finansinspektionen. Detta innebär att olika regulatoriska regler gäller för att bl.a. effektivt hantera operativa risker som är förknippade med Bankomats betaltjänster.

För Bankomat är det viktigt att de som vill använda kontanter har den möjligheten. Företaget har en heltäckande infrastruktur av uttags- och insättningsautomater över hela landet. I 250 automater kan du ta ut de vanligaste valutorna euro, brittiska pund och amerikanska dollar.

Bankomat erbjuder komplexa tjänsteleveranser och arbetar kontinuerligt med förändringsarbete och innovation. På huvudkontoret arbetar drygt 50 medarbetare som tillsammans arbetar i en platt organisation. Företaget har inlett ett förberedande arbete att starta egen värdehantering för att transportera kontanter mellan företagets depåer och automater i egen regi, vilket innebär att 2025 har Bankomat etablerat 6 lokalkontor i Sverige och utökat personalstyrkan med 70 kollegor.

Ansökan & kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Bankomat med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Sandra Åhs på sandra.ahs@wiseit.se eller Kristin Mörth, kristin.morth@wiseit.se. Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

Bankomat är en arbetsgivare som värdesätter mångfald på arbetsplatsen.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!