Har du tidigare erfarenhet utav att leda andra och söker ditt nästa steg i karriären? Vill du vara med på en transformationsresa och ansvara för att coacha ett team igenom denna förändring? Sök då till rollen som Manager IT Business Solutions på Rexel!

Din vardag

Som Manager för IT Business Solutions kommer du leda ett team på nio personer som består utav IT Business Partners och Plattformsansvariga. Teamet är ansvariga för utvecklingen samt förvaltning av Rexel Sveriges applikationer. Systemlandskapet är en blandning av egenutvecklat och inköpta system, både i molnet samt on-preem.

Som Manager för IT Business Solutions ingår dels ett formellt personalansvar över ditt team, dels ett budgetansvar. I din roll kommer du även driva en transformation för teamet. Rexel Sverige IT är på en förändringsresa och detta innefattar även ditt team. Fokuset för denna roll kommer vara att bygga en utvecklingsavdelning långsiktigt med nya definitioner på roller samt förbättrade arbetssätt och nya samarbetsformer med andra avdelningar inom IT samt verksamheten. Som ledare för gruppen kommer du coacha teammedlemmarna genom denna förändring och ha en central roll i att forma avdelningens framtid.

I din roll kommer du jobba nära verksamheten, Operations, Group IT samt ledningsgruppen för Sverige. Du rapporterar till CIO.

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du:

  • 7 år eller mer arbetslivserfarenhet inom IT 
  • Erfarenhet av strategiskapande samt ledarskap
  • Tidigare lett utvecklingsteam 
  • Erfarenhet av ITIL ramverket
  • Erfarenhet av Agila metoder och lean portfolio management
  • Goda kunskaper i Officepaketet
  • Talar och skriver Svenska/engelska flytande

Som person har besitter du en god kommunikativ förmåga och kan med lätthet inge tillit. Du är energiskapande och har lätt för att knyta an med andra. Utöver detta har du en stark strukturförmåga och har inte problem med att anpassa dig i en snabbrörlig kontext.

Kontakt:

I denna rekrytering samarbetar Rexel med Wise IT.

För att söka tjänsten ansöker du enkelt via länken. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustaf Linder på gustaf.linder@wiseit.se

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter

Vi arbetar med löpande urval av kandidater och kan komma att tillsätta tjänsten så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Passar vi dig?

Rexel är en av världens största energiteknikleverantörer med verksamhet i mer än 20 länder. Vi tror på att bidra med vår positiva energi i allt vi gör och varje dag guidar vi våra kunder genom utmaningarna i deras arbete för att göra installationer, infrastrukturer och fastigheter mer bekväma, säkra och energieffektiva. Vi kopplar samman och distribuerar morgondagens hållbara elektriska värld. Idag. Läs mer om Rexel på rexel.se och hur det är att jobba hos oss.