Besitter du bred kompetens inom IT och har ett strategiskt förhållningsätt? Rabbalshede Kraft fortsätter att växa och söker nu en IT-chef för bolagets övergripande IT-strategi.

Om tjänsten
Som IT-chef kommer du ha ett övergripande ansvar vad gäller IT-strategi, digitalisering och säkerhet. Du kommer att ha en bred roll där din insats blir avgörande för att driva innovation, digital utveckling och säkerställa vår position som en ledande aktör i branschen.

Du kommer att ingå i avdelningen Verksamhetsstöd och rapportera direkt till VD. I rollen ingår även personalansvar för en medarbetare.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

  • Strategisk planering: Utveckla och upprätthålla en strategi för digital transformation som är i linje med övergripande affärsmål. 
  • Systemansvar: Ansvara för utveckling och integrering av den tekniska miljön, från affärsstödssystem till verksamhetsspecifika lösningar. 
  • Innovation och utveckling: Hålla dig uppdaterad om tekniska trender och innovationer som kan förbättra effektivitet, produktivitet och konkurrenskraft. Men även innovationer som kan effektivisera den digitala arbetsplatsen.
  • IT- och cybersäkerhet: Stärka det strategiska och operativa arbetet för att hantera riskerna med digitalisering. Detta inkluderar cybersäkerhet och integration av ny teknologi, samt att säkerställa att nuvarande och framtida regelverk följs.
  • Styrning och efterlevnad: Ansvara för utvecklingen och efterlevnaden av organisationens IT-styrning och efterlevnadspolicyer, särskilt gällande datasäkerhet, integritet och relevanta standarder och förordningar.
  • Regulatoriskt ansvar: Agera som Personuppgiftsansvarig och leda implementeringen av NIS2 för att säkerställa efterlevnad av regulatoriska krav.
  • Daglig verksamhet: Styra och leda det dagliga arbetet inom IT som säkerställer en effektiv och smidig IT-miljö samt bra support till organisationen.
  • Tillsammans med drift- och underhåll bidra till en säker IT-drift av våra energiparker.
  • Aktivt utbilda kollegor i ny teknik som implementeras och dokumentera IT-relaterade policys och rutiner för kollegor och slutanvändare.
  • Samarbeta med leverantörer och ansvara för beställning av IT-utrustning-

Om dig
Vi söker dig med en bred kunskap inom IT och digitalisering. Du har tidigare erfarenhet av att utveckla infrastruktur, digitala arbetsplatser och cybersäkerhet. Som person är du prestigelös och går gärna utanför ordinarie ansvarsområden för att hjälpa övriga delar av verksamheten. Du har ett positivt mind-set och trivs i en verksamhet med korta beslutsvägar och högt tempo. 

Skallkrav:

  • Relevant högskole-/universitetsutbildning inom IT
  • Erfarenhet som IT-chef eller i en liknande ledande IT-roll
  • Erfarenhet av personalledning och budgetansvar
  • Erfarenhet av IT-drift och projektledning
  • Flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet från energibranschen.

Är vi rätt för varandra?
På Rabbalshede Kraft är samarbete, nytänkande och ansvarstagande viktiga hörnstenar som genomsyrar allt vi gör. Tillsammans vågar vi utmana gamla föreställningar och utveckla ny kunskap och nya arbetssätt för att aktivt hitta lösningar som för oss framåt. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är engagerade kollegor som brinner för förnybar energi och en hållbar utveckling. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Som IT-chef kommer du dessutom ha stora möjligheter att påverka rollen och bolaget digitalisering.

Om anställningen
Rollen kan utgå från både Göteborg, Stockholm eller Rabbalshede beroende på var du som kandidat är placerad. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart möjligt.

Om Rabbalshede Kraft
På Rabbalshede Kraft är vi med och formar morgondagens energi. Vår drivkraft är att tillsammans med samarbetspartners och lokala aktörer utveckla och driva hållbara energilösningar. Genom långsiktigt ägande producerar vi el som kan levereras när det behövs, där det behövs. På en marknad där vi konkurrerar med globala aktörer erbjuder vi en unik flexibilitet och lokal förståelse – hela vägen från projektering, byggnation och drift, till optimering och förvaltningstjänster.

Har vi fångat ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar Rabbalshede Kraft med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Christian Nodelijk, på christian.nodelijk@wiseit.se. Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!