bild_annons.jpg

Är du en erfaren IT-chef som vill ta ansvar för både strategisk utveckling och operativa utmaningar i en komplex miljö? Har du ett öga för säkerhet och en stark förmåga att leda förändringar?

Då kan du vara den vi söker till rollen som IT-chef till Svenska kyrkan!


Din vardag
Som IT-chef på kyrkokansliet kommer du att leda och utveckla IT-sektionen, som har ansvar för hela Svenska kyrkan. Arbetsplatsen är på kyrkokansliet i Uppsala, och du ansvarar för fyra enheter som tillsammans hanterar över 70 000 supportärenden och levererar IT-tjänster till 28 000 användare. Du arbetar med att driva organisationens långsiktiga strategi och är en nyckelspelare i avdelningsledningen. I rollen som IT-chef har du möjlighet att påverka strategiska beslut som rör både IT och andra verksamhetskritiska funktioner i organisationen.

Du kommer även att driva initiativ för att förbättra samverkan mellan enheterna och skapa en gemensam kultur inom IT-sektionen, samtidigt som du bidrar till en effektiv och kundorienterad leverans av IT-tjänster.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • Dokumenterad erfarenhet som chef inom IT
  • Erfarenhet av att leda förändringsarbete och skapa enhetliga processer
  • Kunskap om IT-säkerhet och förmåga att arbeta strategiskt med leverantörer
  • Erfarenhet av budgetansvar och ekonomistyrning
  • God förståelse för tekniska miljöer med många system och integrationer
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
  • Akademisk examen inom relevant område
  • Flytande svenska och god engelska i tal och skrift

Som person är du visionär och förändringsdriven, med en stark förmåga att kommunicera och samarbeta. Du har ett strategiskt tänkande och ett stort intresse för att utveckla både organisation och medarbetare. Du är lojal, resultatorienterad och kan hantera komplexa utmaningar med tydlig målsättning.

Vi förutsätter att du delar våra värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet.

Om Svenska kyrkan
Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har. På kyrkokansliet jobbar ca 500 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar kyrkokansliet med Wise IT. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sandra Åhs på sandra.ahs@wiseit.se.

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

Vi hanterar alla ansökningar löpande och även så urvalet av kandidater som går vidare till intervju. 

Fackliga företrädare, 

Siri Troili, siri.troili@svenskakyrkan.se
(Vision)

Malin Andrén, malin.andren@svenskakyrkan.se
(Akavia) 

Andreas Sandberg, andreas.sandberg@svenskakyrkan.se
(KyrkA)

Välkommen med din ansökan!