Har du erfarenhet av support och administration av ERP system och andra verksamhetsnära system? Vill du arbeta på en mindre IT avdelning med stor möjlighet att vara med och påverka? På SMD Logistics har IT en central roll i bolaget och i rollen som Systemspecialist kommer du direkt att få möjligheten att delta i spännande projekt med syfte att utveckla verksamheten. Missa inte chansen – ansök redan idag!

DIN VARDAG

Som Systemspecialist på SMD kommer du ingå i ett team idag bestående av 4 kollegor där du kommer ges mycket frihet under ansvar.

Du kommer ge IT-support till verksamheten, uppdragsgivare och kunder inom ramen för SMD Support samt leda och delta i IT-projekt och aktiviteter i syfte att utveckla verksamheten.

Vidare kommer du att:

  • Ta fram rapporter och statistik till egna verksamheten, uppdragsgivare och kunder.
  • Hålla dig uppdaterad om relevant utveckling på marknaden och komma med rekommendationer till förbättringar i företagets IT-miljö.
  • Vara kravställande gentemot IT-leverantörer avseende utveckling av företagets olika IT-system (exempelvis Infor M3, Novacura Flow, Power BI och Litium Commerce Cloud).
  • Säkerställa att systemförändringar testas och dokumenteras på korrekt sätt i enlighet med företagets beslutande processer.
  • Analysera nuvarande och framtida behov av, utveckla, testa och verifiera integrationer mot uppdragsgivare och kunder samt dokumentera och registrera utförda arbetet enligt etablerade system och processer.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i rollen som Systemspecialist tror vi att du är en problemlösande och ansvarstagande person med stort eget driv. Du tar ett tydligt ägarskap i din roll och motiveras av att samarbeta med andra. Vidare tror vi även att du är stresstålig och har förmåga att agera flexibelt när omständigheterna förändras.

Krav:

  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som gett bred kompetens inom verksamhetsnära IT, gärna från verksamhet med koppling till Logistik
  • Erfarenhet av support och administration av ERP-system, gärna Infor M3
  • Erfarenhet av SQL-programmering
  • Relevant teknisk utbildning eller vad vi anser som motsvarande erfarenhet
  • Svenska och engelska i tal och skrift

Vi blir extra intresserade om du har erfarenhet av följande: Power BI, Azure-tjänster, EDI/EDIFACT, systemintegrationer och support av teknisk infrastruktur.

PASSAR VI DIG?

SMD Logistics är en svensk aktör inom avancerad högsäkerhetslogistik. Vi är en garant för att högbeskattade varor distribueras på ett säkert sätt till varje unikt försäljningsställe inom Sverige oavsett geografisk lokalisering och vi säkerställer att gällande lagar och regler åtföljs. Vi erbjuder våra uppdragsgivare en helhetslösning samt våra kunder ett brett sortiment från konkurrerande producenter. Vårt kompletta erbjudande av logistiktjänster gör vägen till marknaden enkel och effektiv för producenterna och låter dem fokusera på sin kärnaffär.

SMD har sin operativa verksamhet i Kungsängen utanför Stockholm. Under vintern 2024/2025 kommer flertalet tjänstemannafunktioner, bl a IT-avdelningen, flytta till ett kontor i centrala Stockholm. Antalet anställda uppgår till drygt 200 personer.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar SMD med Wise IT. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anja Widell på anja.widell@wiseit.se. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan!