Vi söker en lösningsarkitekt
som vill vara med och forma framtiden för vår tekniska arkitektur och säkerställa att våra lösningar är både skalbara och hållbara. Om du har en passion för teknik och en vision för hur IT kan stödja affärsmål, då är detta jobb för dig!

Din vardag:

Som lösningsarkitekt på MMS kommer du att spela en avgörande roll i att forma företagets tekniska strategi och säkerställa att företagets lösningar är robusta, skalbara och säkra. Du kommer att vara ansvarig för att utforma den övergripande tekniska arkitekturen och implementera långsiktiga tekniska strategier som stödjer företagets affärsmål. Genom att hålla dig uppdaterad med de senaste teknologiska framstegen kommer du kontinuerligt att utvärdera nya verktyg och ramverk som kan förbättra deras tjänster.

Vidare ansvarar du även för att:

  • utforma den tekniska arkitekturen som tryggar skalbarhet, prestanda och säkerhet.
  • implementera och optimera hybridmolnlösningar för att balansera kostnad, prestanda och säkerhet.
  • säkerställa att olika system och plattformar integreras sömlöst för att stödja verksamheten.

Som lösningsarkitekt kommer du att arbeta nära olika team för att utveckla och upprätthålla tekniska standarder och riktlinjer som effektiviserar vårt arbete och främjar hög systemprestanda.

MMS använder en rad moderna teknologier, bland annat:

  • C#, Vue.js
  • Microsoft SQL Server, Microsoft SSAS (SQL Server Analysis Services),
  • Azure DevOps, Microsoft Azure, AWS
  • Microsoft IIS
  • On-premise och molnbaserade lösningar (Azure, AWS)

Vem är du?

För att passa i rollen ser vi att du har en gedigen bakgrund och tidigare erfarenhet av rollen som lösningsarkitekt. Utbildning är inget krav men en relevant akademisk utbildning är meriterande. I denna roll krävs det att du har en god förmåga att se helheten och att kunna lyfta blicken för att skapa strategiska lösningar som gynnar verksamheten på lång sikt.

Du bör vara en naturlig ledare med en stark ledarskapsförmåga, även om rollen inte innebär ett formellt chefskap. Vi ser gärna att du har utmärkta kommunikationsfärdigheter både på svenska och engelska, då du kommer att samarbeta med olika avdelningar och internationella partners.

Erfarenhet inom IT-säkerhet och kännedom om relevanta lagregleringar är en fördel, men inte ett krav. Som person är du socialt trygg och duktig på att bygga och vårda affärsrelationer. Dessutom är du noggrann, lösningsorienterad och strukturerad, med ett fokus på att säkerställa hög kvalitet i alla delar av arbetet.

Vad du erbjuds:

Ett omväxlande, roligt och tryggt jobb där vi strävar efter balans i livet, både på och utanför arbetet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt, placerad i centrala Stockholm. Vi tillämpar en hybrid arbetsmodell.

Om MMS:

MMS är ett branschorgan som jobbar med att mäta tittandet på TV och video oavsett om det sker på TV-apparaten i vardagsrummet, datorn i sommarstugan eller telefonen på bussen på väg till jobbet. MMS uppdrag är att förse branschen med data som hjälper våra kunder att förstå hur tittandet på TV och video förändras och utvecklas.

Hela branschen är under förändring som drivs av teknikutveckling och nya tjänster som erbjuder möjlighet att titta på video varsomhelst, närsomhelst. Detta innebär att de kommande utmaningarna blir unika och komplexa, och vi behöver duktiga människor som vill tackla dessa utmaningar och försöka förstå de nya förutsättningarna tillsammans med oss.

Kontakt:
I denna rekrytering samarbetar MMS med Wise IT. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Alexandra Karlsson på alexandra.karlsson@wiseit.se.

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

Vi hanterar alla ansökningar löpande och även så urvalet av kandidater som går vidare till intervju.

Välkommen med din ansökan!